Leestijd: 2 minuten

5.742 meldingen in 2018

In 2018 zijn er 9% meer meldingen over fraude met verzekeringen gedaan dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV). Volgens het centrum kwamen er het afgelopen jaar 5.742 meldingen binnen. 

Naast dat fraude vervelende gevolgen heeft voor toekomstige verzekeringsaanvragen voor de fraudeur, kost het de Nederlandse samenleving ook nog eens honderden miljoenen euro’s per jaar. Volgens schatting zo’n 600 miljoen euro per jaar, volgens het Verbond van Verzekeraars. Dit betekent dat een Nederlands gezin 100 euro per jaar extra betaalt aan verzekeringen dan nodig is.  

Een aantal opvallende zaken uit 2018:

Verlaat deukje
Een nieuwe eigenaar van een auto claimt een deuk door vandalisme aan de achterzijde van zijn bolide bij zijn verzekeraar. De verzekeraar gaat op onderzoek uit en komt erachter dat de bewuste auto via een advertentie korte tijd geleden op het internet is verkocht aan deze eigenaar. De foto’s zijn nog in volle glorie te bewonderen. Wat bleek: de deuk zat er al! Besparing voor de premiebetaler: 2.100 euro. 

Verschillende voeten
Een man dient een claim in van 3.000 euro, omdat zijn auto tijdens een tussenstop op weg naar zijn vakantiebestemming zou zijn leeggeroofd. De man gaf daarna aan de verzekeraar allerlei aankoopbonnen van zijn gestolen kleding om deze vergoed te krijgen. Wat bleek? Er zaten allerlei aankoopbonnen van schoenen in diverse maten van maat 40 tot en met 43. En hij nam wel heel erg veel kleding mee op vakantie. De man had geen verklaring voor de verschillende schoenen en de vele kleding. De claim van 3.000 euro werd afgewezen. 

Spooknota
Er kwam een rekening binnen bij een verzekeraar van 6.300 euro aan onverwachte medische kosten in het buitenland (Egypte). De dienstdoende claimbehandelaar ging op zoek naar het bewuste ziekenhuis waar de behandeling had plaatsgevonden. Het ziekenhuis bleek al geruime tijd gesloten. De claim is afgewezen. 

Onzichtbare spullen
Na een inbraak dient een verzekerde een flinke schadeclaim van 15.000 euro in. Er zou tijdens de inbraak veel spullen zijn gestolen. Uit onderzoek bleek dat er inderdaad een inbraak was geweest. Echter, een van de getuigen van de inbraak had gezien dat de inbrekers zonder spullen waren weggerend…


Wil jij ook een verzekering zonder fraude?

Deck heeft als doel om verspilling en fraude uit verzekeren te verbannen. 75% van de claims is onder de € 1.000. Dat doen we door terug te gaan naar de basis van verzekeren: wij zijn er bij schades die je niet in je eentje kan dragen. Bij Deck belonen we de ‘smart ones’, fatsoenlijke mensen die zelf verantwoordelijkheid willen nemen voor kleine pech. De verspilling die wij uit verzekeren halen, geven wij graag terug aan jou middels een scherpe premie.


Categories: Fraude