Leestijd: 2 minuten

We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje (maar dan wel op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar!). Bijna heel Nederland zit thuis vanwege de Corona-maatregelen. Een goed moment om eens te kijken waar je financieel staat en of je slim kunt besparen. Hoe lang is het bijvoorbeeld geleden dat je je verzekeringen onder de loep nam?

Gewetensvraag: weet je nog waar de polisvoorwaarden van je verzekeringen liggen? Nee? Zoek ze dan maar snel op, want dan heb je er een hele tijd niet naar gekeken. Weet je wel waar ze liggen? Mooi, dan kun je ze er snel bij pakken om te checken of je nog wel goed verzekerd bent en of je geld kunt besparen op je premie. Dit is waar je op moet letten:

1. Welke verzekeringen heb je echt nodig?

Feitje: wist je dat Nederlanders gemiddeld 5% van hun salaris uitgeven aan verzekeringen. Reken maar uit, da’s best veel geld. Daarmee behoren we tot de wereldwijde koplopers als het om verzekeren gaat. Maar waarom zou je je oude auto verzekeren alsof het een nieuwe auto is? Ga je meer dan 1 keer per jaar op vakantie? Stop met kortlopende reisverzekeringen, en neem een doorlopende: dat is op jaarbasis goedkoper. Door alleen te verzekeren wat je nodig hebt kun je flink wat premie besparen.

2. Kijk of het slimmer kan

Zit je ordner met verzekeringszaken vol met polisbladen van verschillende verzekeraars? Dat lijkt me vrij onoverzichtelijk. Stap over naar een online verzekering. Zo hoef je geen ordner met papieren polisbladen meer te bewaren, je kunt ze op elk gewenst moment raadplegen via je inbox of je Mijn-omgeving. En wanneer je al je verzekeringen samenbrengt bij dezelfde verzekeraar krijg je vaak pakketkorting en weet je zeker dat je geen dubbele dekking hebt en ook dat je geen gaten in je dekking hebt.

3. Betaal minder premie

Laten we eerlijk zijn. Je bent die grote schoonmaak natuurlijk begonnen om geld te besparen. Dus je schrapt onnodige dekkingen, brengt zoveel mogelijk verzekeringen onder bij dezelfde verzekeraar. Maar er is nog meer ruimte om op je verzekeringen te betalen. Want wist je dat er in 2018 voor bijna 13 miljoen euro aan verzekeringsfraude is opgespoord? 70 procent van de frauduleuze claims gaat om bedragen onder de duizend euro. Als je de kleine schade voor je eigen rekening neemt en voor een hoog eigen risico kiest, betaal je niet mee aan de verzekeringsfraude. En dat merk je in je premie. Wanneer je bij Deck verzekerd bent kun je hierdoor tot 50 procent besparen op je huidige premie.


Categories: #verzekerslimmer