Leestijd: 2 minuten

Er geven weinig geuren meer voldoening dan die van een nieuwe auto. Maar voor je daadwerkelijk de weg op mag, moet je je auto wel eerst even verzekeren. Waar moet je eigenlijk op letten voor je een autoverzekering sluit? 4 handige tips om er voor te zorgen dat je niet teveel premie betaalt.

1. Verzeker je occasion niet als een nieuwe auto

Als je de sleutels van je nieuwe auto krijgt, ben je waarschijnlijk trots als een pauw. Het is verleidelijk om de meest uitgebreide autoverzekering voor je stalen ros te kiezen. Maar wanneer je een oudere auto koopt, is dat helemaal niet nodig. Een oude auto is namelijk veel minder waard dan een nieuwe auto. Over het algemeen kun je de volgende richtlijn aanhouden. Voor auto’s tot 4 jaar oud wordt vaak gekozen voor een WA Volledig Casco-verzekering, is je auto tussen de 4 en 8 jaar oud, dan is WA Beperkt Casco vaak de beste keuze. Is je auto ouder dan 8 jaar, dan voldoet de wettelijk verplichte WA-verzekering.

2. Maak slim gebruik van je schadevrije jaren

Kijk goed of je ergens nog schadevrije jaren hebt ‘liggen’ die je kunt gebruiken. Want de schadevrije jaren die je in de loop der tijd opbouwt, blijven namelijk van jou. Zie het als een soort spaarpunten voor goed rijgedrag. Deze schadevrije jaren die je verzamelt, kun je meenemen naar je volgende voertuig. Denk bijvoorbeeld aan de schadevrije jaren van een andere auto die je nog verzekerd hebt. Maar ook de jaren die je opbouwt met een leaseauto of camper kun je vaak meenemen. Dat kan je flink schelen in je premie.

3. Laat je niet verleiden door een laag eigen risico

Het klinkt verleidelijk. Een laag eigen risico, want dan kun je ook kleinere schades claimen. Maar wie kleine autoschades claimt jaagt uiteindelijk zichzelf op kosten. Het zit namelijk zo: bij elke schade die je claimt, groot of klein, kost je dat een plekje op de bonus-malusladder. Het bedrag aan extra premie dat je hierdoor op jaarbasis betaalt, valt vaak hoger uit dan het bedrag van je kleine schade. Het is in veel gevallen voordeliger om kleine schades niet te claimen. Met een hoog eigen risico bespaar je bovendien ook nog eens op je premie.

4. Betaal niet mee aan de fraude van anderen

Wist je dat 70 procent van alle verzekeringsfraudes om claims onder de 1000 euro gaat. Vaak kost het onderzoek naar deze fraudes meer dan de claims zelf en blijft veel fraude onbestraft. Je wilt natuurlijk niet meebetalen aan het onfatsoenlijke gedrag van anderen. Bij Deck halen we fraude en verspilling uit verzekeren. De kleine schades betaal je zelf, voor de grote schades zijn wij er. Er wordt geen premiegeld verspild aan onzinschades, en dat merk je in je premie. Je voordeel kan oplopen tot 50 procent op je totale verzekeringspakket. 


Categories: Autoverzekering