Leestijd: 2 minuten

Je lp-collectie, je sieraden of een designer-bank. Wat je ook thuis hebt staan, je wil natuurlijk dat het goed verzekerd is. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een inboedelverzekering sluit? We hebben 4 tips voor je op een rij gezet.

1. Buitendekking

Lekker in de tuin op een mooie lente- of zomerdag. Je neemt je laptop mee om in een café je mail weg te werken. Er zijn veel voorbeelden te bedenken wanneer je je inboedel buitenshuis gebruikt. Let dus goed op wat er binnen de standaarddekking van je inboedelverzekering valt en of het slim is voor een aanvullende buitenhuisdekking te kiezen.

2. Denk aan je waardevolle spullen

Heb je waardevolle spullen, zoals sieraden, dure hi-fi apparatuur of een bijzondere verzameling? Zorg er dan voor dat je zeker weet dat deze ook onder de dekking van je inboedelverzekering vallen. Vaak zijn deze zaken standaard meeverzekerd, maar tot een bepaald bedrag. Zijn je spullen meer waard dan dit bedrag, dan loont het de moeite om bijvoorbeeld voor extra dekking op sieraden te kiezen.

3. Preventiemaatregelen is lagere premie

Je betaalt natuurlijk graag zo min mogelijk premie per maand. Gelukkig kun je zelf maatregelen nemen om je premie te drukken en tegelijkertijd je huis een stukje veiliger te maken. De meeste ongelukken gebeuren immers in en rond het huis. Wanneer je preventieve maatregelen neemt om de kans op schade te verkleinen, krijg je vaak extra korting op je premie. Denk bijvoorbeeld aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen of de installatie van brandmelders.

4. Betaal niet mee aan fraude van anderen

Wist je dat 70 procent van alle verzekeringsfraudes om claims onder de 1000 euro gaat. Vaak kost het onderzoek naar deze fraudes meer dan de claims zelf en blijft veel fraude onbestraft. Je wilt natuurlijk niet meebetalen aan het onfatsoenlijke gedrag van anderen. Bij Deck halen we fraude en verspilling uit verzekeren. De kleine schades betaal je zelf, voor de grote schades zijn wij er. Er wordt geen premiegeld verspild aan onzinschades zoals verloren zonnebrillen, en dat merk je in je premie. Je voordeel kan oplopen tot 50 procent op je totale verzekeringspakket.


Categories: Inboedelverzekering