Leestijd: 2 minuten

Gefeliciteerd. Je hebt een huis gekocht. Of het nu een appartement is in een grote stad of een vrijstaande boerderij, je moet je nieuwe huis hoe dan ook verzekeren. Zo verzeker je je huis toekomstbestendig.

Verhuizen is een dure grap, maar ook een goed moment om je vaste lasten eens goed onder de loep te nemen. Maar ook als je niet verhuisd bent, is het geen slecht idee jezelf af en toe een financiƫle check-up te geven. Kun je je gas, water en licht voordeliger regelen? En die internetprovider? Die had vooral traag internet voor een hoge prijs met slechte service. Tijd voor een nieuwe dus. En je verzekeringen. Daar kun je vast ook slimmere dingen mee doen. Wij hebben alvast 3 dingen voor je op een rij gezet:

1. Verzeker alleen wat je echt nodig hebt

Wist je dat we in Nederland gemiddeld 5 procent van ons inkomen uitgeven aan verzekeringspremies. Daarmee behoren we wereldwijd tot de koplopers. Zekerheid is ons dus best wat waard. Gevolg hiervan is wel, dat veel mensen overlappende verzekeringen hebben en hierdoor dubbel verzekerd zijn. Wanneer je al je verzekeringen bij een verzekeraar onderbrengt voorkom je dubbele dekking.

2. Je paleis stijgt in prijs

Als je een huis hebt gekocht, doe je er natuurlijk van alles aan om het zo mooi en comfortabel mogelijk te maken en te houden. Je zet er een nieuwe keuken en badkamer in, en die balkondeur? Daar kun je mooi een serre van maken. En wat dacht je van een tuinhuis om je achtertuin helemaal compleet te maken. Al die verbeteringen zorgen ervoor dat je huis in waarde stijgt. Zorg er dus voor dat je bijgebouwen en zonnepanelen ook meeverzekerd zijn en dat je een garantie tegen onderverzekering hebt.

3. Betaal niet mee aan fraude van anderen

Een huis bezitten is al duur genoeg. Dan wil je natuurlijk dat elke euro die je aan vaste lasten besteedt, gebruikt wordt waar deze voor bedoeld is: er voor je zijn in het geval van grote schades.Wanneer je een verzekering met een hoog eigen risico neemt, betaal je minder premie en betaal je niet mee aan fraude van anderen. Zo hou je mooi geld over om in je huis te investeren.