Leestijd: 2 minuten

Bezig zijn met verzekeringen. Grote kans dat het niet je hobby is. Toch is het handig er een paar dingen over te weten. 4 dingen waar je op moet letten als je een opstalverzekering sluit.

1. Denk vooruit

Het is een kwestie van tijd voordat heel Nederland op duurzame energie draait. Grote kans dat je zonnepanelen op je dak hebt of overweegt deze te plaatsen. Best handig om dan een opstalverzekering te hebben waar je zonnepanelen zijn meeverzekerd. Ook als je later besluit deze op je dak te monteren.

2. Check of buitenruimtes meeverzekerd zijn

Heb je een huis gekocht met een tuin? Heb je een schuur of ben je van plan er eentje te bouwen? Dan is het wel zo prettig als deze gelijk meeverzekerd is. Check daarom of je buitenruimtes (dus bouwwerken die niet vast aan je huis zitten), ook onder de dekking van je inboedelverzekering vallen. Dat scheelt je een extra verzekering.

3. Voorkom onderverzekering

Als huiseigenaar doe je er alles van om je optrekje zo comfortabel mogelijk te maken. En je zorgt er voor alsof het je kind is. Je bouwt een nieuwe keuken in, en een badkamer met geweldig bad. En het verfwerk, dat hou je natuurlijk netjes bij. Grote kans dat je investeringen er voor zorgen dat je huis met het jaar meer waard wordt. Onderverzekering ligt op de loer. Dit kun je gelukkig voorkomen door voor een opstalverzekering met garantie tegen onderverzekering te kiezen.

4. Combineren met je inboedelverzekering

Als je dan toch bezig bent met verzekeren, neem ook gelijk je inboedel mee. Wanneer je je inboedel verzekerd bij dezelfde verzekeraar als je woning profiteer je van slimme voordelen. Zo is een pakketverzekering vaak voordeliger. Daarnaast weet je zeker dat je geen overlappende dekking hebt, en nog belangrijker: geen gaten in je dekking. Daarnaast hoef je in het geval van schade die zowel je huis als inboedel raakt, maar bij een verzekeraar schade te claimen. Bespaart jou weer papierwerk. 


Categories: Opstalverzekering